Een priester in 'De Mol' (zowel in de thriller als in de reeks op TV)

En toen kwam het verrassende nieuws: een van de kandidaten van de nieuwe reeks van De Mol (start 25/03/2018) is een priester. Meteen ging er bij sommigen een belletje rinkelen: immers, in het boek is één van de kandidaten ook een priester. Raar toeval, toch?

Wel, beste lezers, noem het een onwaarschijnlijk grappig toeval. Voor mij part zelfs Goddelijke voorzienigheid. Het boek en de reeks op Vier staan uiteraard los van elkaar. Het boek 'De Mol' is een fictief verhaal maar vertrekt vanuit hetzelfde concept als de succesreeks op TV: 10 kandidaten, prachtige locatie, boeiende en originele opdrachten ... en een mol. In het boek wordt daar nog een spannend thrillerelement aan toegevoegd.

Dat er zowel in het boek als in de reeks een priester opduikt is dus puur toeval. Opmerkelijk, maar het blijft toeval. Net zoals Joke Lannoo uit Tielt, één van de kandidaten in de nieuwe TV-reeks, niets te maken heeft met het feit dat het boek 'De Mol' werd uitgegeven door uitgeverij LANNOO ... uit Tielt.

Als toeval niet bestaat, waarom bestaat er dan een woord voor :-) ?

Hieronder het artikel uit Het Belang van Limburg van 20 maart 2018.

priester Pieter Delanoy in De Mol

Laatste Nieuws

Hebban.nl, de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland, verscheen zopas een groepsrecensie van 'De Mol'. Negen lezers lazen het boek en gaven er individueel en in groep hun mening over....
Artikel uit 'De Zondag' van 25 maart 2018.
Bij ROB-tv over De Mol (26/03/2018)
Bij de regionale televisiezender ROB-tv vertelt Bart Debbaut honderduit over 'De Mol', de eerste thriller rond de gelijknamige succesreeks op tv. 'De Mol' is zijn tiende boek. Het boek verschijnt...